Over Ons

Eind 2013 maakte Glenn De Cuyper voor het eerst contact met iPhone Repair Service Nederland. Slecht behandeld door enkele Belgische repair shops kwam hij op het internet iPhone Repair Service Aalburg tegen. Hij was bereid om een uur te rijden om iemand te vinden die zijn iPhone 5 eindelijk degelijk zou kunnen herstellen met originele onderdelen. Hij raakte aan de praat met Marco de Leeuw, de manager van iPhone Repair Nederland die er in die tijd reeds een groot imperium had opgebouwd. Met 20 vestigingen die deel uitmaakten van zijn franchise was hij op dat moment de enige die de juiste training had gekregen en de manier had gevonden om aan originele onderdelen te komen. Meer en meer ontstond het idee om als eerste een vestiging te openen in België.

In Februari 2014 openden de deuren dan ook in de schaliënhoevedreef in Mechelen. Het project bleek van in het begin een immens succes. De agenda liep overvol. Glenn had een internationale opleiding van enkele weken genoten en leerde elke dag nog bij. Hij ging tot het uiterste voor elke herstelling en gaf nooit op. Hij moest en zou weten waarom een toestel niet deed wat hem gevraagd werd. Na een jaar werd hij dan ook trainer binnen iPhone Repair Service om zijn kennis te kunnen delen met zijn eigen personeel en ook externe franchisenemers.

Detelecomshop.net was een grote klant van hem. Michael Leemans, een jonge ondernemer, had een manier gevonden om in het buitenland grote loten op te kopen van ex-toonzaalmodellen. Hij kwam in Mei 2014 dan ook bij Glenn terecht voor zijn garantiebehandelingen. Het contact verliep goed van in het begin. Klanten waren tevreden over de geleverde service. Het contact verliep zelfs zo goed dat er in Februari 2015 besloten werd om te verhuizen naar een nieuw pand in Rumst waar er buiten herstellingen aan iPhone en iPad, ook mogelijk was tot het afhalen van de toestellen van detelecomshop.net. Toch was het van in het begin belangrijk voor Glenn dat er een verschil werd gemaakt met alle concurrentie. Hij stond erop dat elke klant buiten ging met een geconfigureerd toestel. Dat alle vragen over de nieuwe aankoop beantwoord waren en zijn personeel spendeert soms makkelijk 30 tot 45 minuten per verkoop. De combinatie tussen de goedkopere toestellen, met bovenstaande service en een garantieregeling waar 95% van de problemen kunnen worden opgelost terwijl de klant wacht, bleken dan ook tot een groot succes te leiden.

In 2015 werden er maar liefst 1884 toestellen verkocht in Rumst. Toch bleef dit niet duren. De kwaliteit van de toestellen ging achteruit. De service die detelecomshop.net vooropstelde kwam niet meer overeen met onze minimumvereisten. We hebben op 1 April 2016 dan ook beslist om onze samenwerking stop te zetten en in zee te gaan met Forza-refurbished.be. Deze partij kan ons een veel betere kwaliteit leveren met 2 jaar garantie en heeft een constante stock van meer dan 1000 toestellen.

Toch kreeg Glenn meer en meer de vraag naar nog een stap verder. Klanten wilden meer weten, zagen wat de medewerkers met hun iPhone konden en beseften dat ze zeker niet zo ver stonden. Er werd gevraagd naar cursussen, opleidingen van personeel, begeleiding bij grote aankopen voor bedrijven en het automatiseren van administratieve taken bij kleine KMO’s. Sinds eind 2015 werd er dan ook nagedacht over een manier om dit structureel te gaan aanbieden.

In Januari 2016 kregen we het nieuws te horen dat 2 lokale computerherstellers hun deuren gingen sluiten. Het moederbedrijf boven Mycom Mechelen was failliet en Axioma werd overgenomen en verhuisde naar een industrieterrein waar ze minder toegankelijk waren voor de particuliere markt. Glenn had vroeger nog samen gewerkt met Tom Van Regenmortel, de computertechnieker van Mycom en wist dat een uitstekend technieker met bijna 10 jaar ervaring in computerherstellingen, nu thuis zat te wachten op een nieuwe kans. Er werd dan ook snel over gegaan tot actie en een aantal weken later was Chameleon IT geboren. Chameleon IT bied nu 4 verschillende zaken aan: – De iPhone herstellingen, nog steeds onder de vlag van iPhone Repair Service. – De verkoop van ex toonzaalmodellen iPhone/iPad maar ook refurbished computers – Computerherstellingen onder leiding van Tom Van Regenmortel – Een consulting afdeling die KMO’s en particulieren zal gaan opleiden en die grotere bedrijven zal ondersteunen met de implementatie van iPhone en iPad binnen het IT structuur.

Wij zijn dan ook fier om vandaag de dag onze nieuwe vorm aan u te kunnen voorstellen en hopen dat we ook u binnenkort tot onze tevreden klanten mogen rekenen. Dat uw enthousiasme over onze onderneming mee gaat helpen in het verder uitbouwen van ons succesverhaal.