Wat te doen bij waterschade?

iPhone-In-Water
Blijf kalm, adem diep in en uit, doe geen domme dingen, alles komt goed!
Iedereen kent wel iemand die zijn telefoon in toilet, zwembad of een andere vochtige plaats heeft laten vallen. Ook de wasmachine heeft een bepaalde aantrekkingskracht op onze smartphones. Uw iPhone is witter dan wit maar ik vrees niet dat hij nog gaat werken.

phone-in-toilet
Op het internet staan verschillende artikels over wat u moet doen indien uw iPhone waterschade heeft opgelopen. De ene al wat betrouwbaarder dan de andere. Dagelijks krijgen we klanten binnen die de gekste dingen hebben gedaan met hun toestel, meestal onder het mom van: “Ik heb dat op het internet gelezen”. iPhones die in de diepvries hebben gelegen om daarna in een oven te steken, haardrogers die plotseling dienst doen als waterverdamper, we hadden ooit zelfs een klant die met het bakje van de Nasi Goreng van de dag ervoor binnen kwam omdat hij op het internet had gelezen dat Rijst een oplossing zou zijn. We moeten u er geen tekening bij maken, als je de eerste 5 minuten moet besteden aan het verwijderen van erwten uit de USB-aansluiting, weet je dat het een zeer lastige herstelling gaat worden. We kunnen maar 1 ding herhalen en blijven herhalen. Wat u ook hebt gebruikt of gedaan of gehoord of gelezen, … ZET UW TOESTEL NIET AAN OM TE TESTEN! Zelfs weken na datum vallen toestellen plots uit omdat de metalen of kalk in het water zich dan pas hebben vastgezet tussen twee componenten en kortsluiting hebben veroorzaakt.

Rijst

In principe helpt rijst om oppervlakkig vocht te verwijderen, maar het is geen wondermiddel. Geen enkele rijstkorrel absorbeert vocht zo hard dat water in het midden van het toestel naar buiten wordt gezogen. Een van mijn repair-idolen beschrijft het zo:
The infamous rice advice. My personal bane. Perhaps it is true that a few grains of rice sealed in a Caribbean salt shaker may knock the humidity down a peg, we have grossly over-estimated the power of rice as a desiccant. Putting your water damaged phone in a bag of rice is like stuffing a load of wet laundry into a trashbag and leaving it in the sun for a few days. We all know the middle of that bag is going to reek of wet moldy clothes in a few days. We know this!  We know that if you don’t want your favorite shirt to reek,  there is no substitute for ripping that bag open and spreading everything out to dry.
Source: Jessa Burdett
Het is dus ok om uw toestel in een bakje met rijst te leggen om hem te vervoeren en te stabiliseren, maar laat hem hier geen dagen in liggen, in de hoop dat daarmee de problemen van de baan zijn.

if-your-phone-gets-wet-trying-putting-it-in-dry-rice

Wat wel te doen?

U maakt best zo snel mogelijk een afspraak bij ons om met uw toestel langs te komen. Wij analyseren eerst volledig gratis de schade en zullen u vertellen hoe groot de kans is dat we hem hersteld krijgen. Indien u akkoord gaat met dit percentage zullen we uw toestel eerst chemisch reinigen om het te ontdoen van alles wat kortsluitingen kan veroorzaken. Daarna zullen we uw toestel testen en bekijken welke onderdelen moeten worden vervangen. We maken een prijsofferte en laten u beslissen over het vervolg. Soms is de reiniging voldoende en betaald u €69, in sommige gevallen moeten scherm, usb aansluiting, en/of batterij vervangen worden en lopen de kosten hoger op. Indien we vooraf geen plafond hebben vastgesteld, nemen wij steeds eerst telefonisch contact met u op.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *