Installeer ik iOS 10 op mijn toestel?

Zoals we in vorige artikels reeds beschreven komt iOS 10 er aan. Zoals gewoonlijk zoeken wij voor je uit of je de installatie best doet of de installatie negeert op je iPhone.
Sowieso laat Apple niet toe om iOS 10 te installeren op de iPhone 4s, iPad 3, iPad mini 1, iPod touch 5G of de nog oudere generaties. Onze vrienden van iAppleBytes hebben dan ook snelheidstesten uitgevoerd op de iPhone 5, 5S, 6 en 6S en kwamen tot de volgende resultaten.

iPhone 5

Het zou fout zijn te zeggen dat de iPhone 5 zijn mannetje niet staat in deze test. Het is indrukwekkend te zien dat hij op vele vlakken zelfs beter presteert onder iOS 10. Je kunt wat vertragingen zien, vooral in het afspelen van films en andere media, maar het openen van apps en navigeren door het toestel gaat dan weer een stuk vlotter.

 

iPhone 5S, 6 en 6S

Op deze 3 toestellen zien we op alle vlakken een verbetering. Wij raden u dan ook ten zeerste aan om te upgraden. Toch wacht u best tot versie 10.2. In de eerste officiële versies kunnen mogelijk nog kleine foutjes zitten die in de tweede versie er uit worden gehaald. Kunt u echt niet meer wachten en ben je bereid te leven met de kleine foutjes die zich nog kunnen voor doen, dan zou u in principe nu al een beta versie kunnen downloaden. Dit doet u zo:

1. Ga met je iPhone beta.apple.com en klik op ‘Sign up’;
2. Log in met je Apple ID en klik op ‘Sign in’. Accepteer de voorwaarden van Apple om verder te kunnen;
3. Schrijf je iPhone, iPad of iPod Touch in. Klik op het tabje ‘iOS’. Scroll naar beneden en klik op ‘Download Profile’.
4. De Instellingen worden geopend. Klik op ‘Installeer’ en voer de juiste toegangscode in;
5. Klik opnieuw op ‘Installeer’ en daarna op ‘Opnieuw opstarten’. Dit kan even duren;
6. Wanneer het device opnieuw is opgestart, ga dan naar ‘Instellingen’, naar ‘Algemeen’, naar ‘Software-update’ en kies voor ‘Download en installeer’ om de iOS 10-bèta te installeren;
7. Accepteer opnieuw de voorwaarden om door te gaan. Hierna wordt de bèta versie van iOS 10 automatisch gedownload. Wanneer de download is voltooid, kun je de update installeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *