Wanneer je van Android naar iOS gaat is dit een hele omschakeling. Allereerst moet je wennen aan het besturingssysteem van Apple en daarnaast moet je alle gegevens overzetten van je Android-device naar het Apple device. Wanneer je dit allemaal handmatig moet doen is dit ontzettend veel werk. Echter zijn er diverse handige hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij de overstap van Android naar iOS. Wij zetten ze in dit artikel op een rijtje. Zo is de overstap van Android naar iOS makkelijk gemaakt.

Apple website


Op de website van Apple vind je een speciale pagina die je helpt bij het switchen van Android naar iOS. Deze pagina verteld je precies hoe je eenvoudig stap voor stap alle gegevens van een Android-device over kunt zetten naar iOS. Denk hierbij aan je contacten, foto’s en video’s, bladwijzers, agenda’s, e-mailaccounts en zelfs berichten. Dit maakt de overstap van Android naar iOS natuurlijk een stuk makkelijker.

Stap over op iOS


Apple heeft zelfs een app ontwikkeld om eenvoudig over te stappen van Android naar iOS. De app ‘Stap over op iOS’ helpt u bij het overzetten van al uw gegevens van het Android-device naar het Apple-device. Deze app kun je downloaden in een Android-app store. Met behulp van deze app kun je gemakkelijk (bijna) alles wat op jouw Android-device staat overzetten op je Apple-device.

Apps


Je kunt natuurlijk alle apps die op je Android-device staan opnieuw downloaden in de App Store van Apple. Maar ook alle gratis apps kun je eenvoudig overzetten met behulp van de app ‘Stap over op iOS’.

Het enige nadeel van de overstap van Android naar iOS is dat je betaalde apps niet over kunt zetten. De apps die je in een Android-app store hebt gekocht zal je helaas opnieuw moeten kopen in de iOS App Store.

Wij helpen je graag


Indien je bij ons een refurbished iPhone koopt helpen wij je graag bij dit proces. Download alvast de app op je android toestel en wij doen de rest!