Zoek mijn iPhone is een app die ervoor kan zorgen dat je een zoekgeraakt iOS apparaat kunt terugvinden. Ben je je iPhone kwijt en heb je de app Zoek mijn iPhone? Dan kun je je iPhone wellicht terugvinden dankzij deze applicatie. Maar niet alleen je iPhone, ook je iPod, iPad, iMac of MacBook kun je terugvinden dankzij de zoek mijn iPhone app. Maar hoe werkt deze applicatie dan precies?

Hoe werkt zoek mijn iPhone?

Ben je je iPhone kwijt en heb je Zoek mijn iPhone aanstaan? Dan kunt je via iCloud.com je apparaat terugvinden op de kaart. Ook kun je een geluid afspelen om zo het zoekgeraakte apparaat weer te vinden. Erg handig wanneer je een sloddervos bent en je telefoon regelmatig ergens in huis of op het werk neerlegt en vervolgens vergeet waar. Speel dankzij de applicatie een geluid af op je iPhone om deze zo terug te vinden.

Wanneer je te maken hebt met diefstal kun je dankzij deze app het apparaat op afstand vergrendelen en de gegevens wissen. Je moet hiervoor de Zoek mijn iPhone activeren in de instellingen van iCloud. Hiervoor heb je je Apple ID en wachtwoord nodig, op deze manier kun je de zoekgeraakte iPhone vinden.

Zoek mijn iPhone inschakelen

Voor je Zoek mijn iPhone kunt gebruiken, is het belangrijk dat je deze inschakelt.
Je hebt hiervoor minimaal de software iOS 5 voor nodig. Wanneer deze geïnstalleerd is, kun je zoek mijn iPhone inschakelen. Via de instellingen op je telefoon ga je naar algemeen en vervolgens naar iCloud. Hier moet je de optie ‘Zoek mijn iPhone’ aanzetten. Wil je Zoek mijn iPhone uitschakelen, dan kun je via dezelfde weg deze optie uitschakelen.

Is je iPhone kwijt of gestolen? Dan kun je het apparaat op afstand blokkeren met een toegangscode. Veel mensen zullen deze toegangscode al aan hebben staan of hebben hun telefoon beveiligd met een Touch ID (vingerscan). In iCloud bij zoek mijn iPhone of via de applicatie kun je vervolgens de Verloren-modus aanzetten voor het desbetreffende apparaat. De huidige locatie van je iPhone zal getoond worden evenals eventuele locatiewijzigingen. Zo kun je wellicht de iPhone terugvinden.